17-18-19 Mayıs 2024
II.ULUSAL TIP KONGRESİ
TEMEL VE KLİNİK BİLİMLERDE DİYABET TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Hekim Sinan Konferans Salonu




II. Ulusal Tıp Kongresi, Temel ve Klinik Bilimlerde Diyabet Tıp Öğrenci Kongresi kapsamında Bilimsel ve Sosyal atölyeler planlanmıştır. Atölyelerin tümü kontenjan kapsamında olup kontenjanı dolan atölye kapanacaktır.

 

Bilimsel atölyeler; Cerrahi ve Vaka atölyeleri olarak iki farklı içerikten oluşmakla birlikte her katılımcının kongre boyunca gerçekleşecek atölyelerde 1 cerrahi ve 5 vaka atölyesine katılım hakkı bulunmaktadır. Cerrahi atölyeler aşağıda listelenmiştir. Vaka atölyeleri ise katılımcılara verilecek bir vakanın çözümlenmesi fikrine dayanmaktadır. Cerrahi ve vaka atölyelerinin programdaki yerlerini “Kongre Programı” sekmesinden inceleyebilirsiniz.

 

NOT: Atölye seçimleriniz için atölye sorumluları, sizlerle kayıt süreci tamamlandıktan sonra iletişime geçecektir.

NOT: 10 Mayıs 2024, 23.59’dan sonra alınan kayıtlarda katılımcılar atölye imkanlarından faydalanamayacaktır.

CERRAHİ ATÖLYELER


Card image cap
EKG Okuma Atölyesİ
Eğitmen : Doç.Dr. Mevlüt Demir
Branş : Kardiyoloji
Atölye Sorumlusu: : Ayşe Nur Demir
Kontenjan: 30

EKG Atölyemizde, hekimlik hayatımız boyunca sıkça gereksinim duyacağımız tetkiklerden biri olan EKG çekimini ve EKG sonuçlarını değerlendirmeyi Kardiyoloji alanında uzman Mevlüt Demir hocamızla öğreniyor ve pekiştiriyoruz.


Card image cap
Doğum Sİmülasyonu
Eğitmen : Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ulaş
Branş: Kadın Hastalıkları ve Doğum
Atölye Sorumlusu: Elifsu Naz Yapakcı
Kontenjan: 30

Hekimlik hayatımız boyunca birçoğumuzun en az bir kez karşılaşacağı durumlardan birisi doğumdur. Bir canlının dünyaya gelişi ve annesi ile bir bağının kesilip daha güçlü bir bağın kurulduğu o an… Başlı başına bir mucize olan bu sürece şahit olurken hekim olarak bizlere düşen görev nedir sorusunun cevabını doğum simülasyon maketi üzerinde değerli hocamız Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ulaş ile öğreneceğimiz atölyemize siz değerli katılımcılarımızı bekliyoruz.

Card image cap
Temel Meslekİ Becerİler
Eğitmen: Doç.Dr. Mehmet Fatih Ekici
Branş: Genel Cerrahi
Atölye Sorumlusu: İrem Yıldız Yücebaş
Kontenjan: 30

Enjeksiyon, damar yolu açma, sonda takma, nazogastrik sonda takma, tansiyon ölçme hekimlik hayatımız boyunca pek çok kez uygulayacağımız temel mesleki becerilerdir. Her hekimin çok basit gibi görünse de bu becerileri kazanması önem arz etmektedir. Atölyemiz, bu becerileri tecrübe etme fırsatı yakalayacağımız dopdolu bir atölye olacaktır.

Card image cap
Yara Bakım Atölyesİ
Eğitmen : Doç. Dr. Ali Cihat Yıldırım
Branş: Genel Cerrahi
Atölye Sorumlusu: Belgüzar Şimşek
Kontenjan: 20

Diyabetik kişilerde gelişen nöropati nedeniyle oluşan ve hızlı bir şekilde gelişen yaralara diyabetik yara denir. Yara bakımı atölyemizde Genel Cerrah Ali Cihat hocamız ile birlikte “Yara bakımı nasıl yapılır? Diyabetik yara nedir? Diyabetik yara bakımında nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?“ konularını uygulamalı olarak inceleyeceğiz.

Card image cap
Da Vinci Teorİk Atölyesİ
Eğitmen: Doç.Dr. Bekir Aras
Branş: Üroloji
Atölye Sorumlusu: Fatma Özkuk
Kontenjan: 30

Atölyemizde yeni nesil robotik cerrahi yöntemlerinden Da Vinci Robotik Cerrahi Tekniği’ni; “Tıpta nerelerde kullanılır?“ “Kullanım alanıyla nasıl farklar yaratılır?“ başlıkları altında Üroloji alanında uzman hocamızdan dinleyeceğiz.


Card image cap
3D Yazıcı
Eğitmen : Prof. Dr. Hasan Emre Aydın
Branş: Nöroşirurji
Atölye Sorumlusu: Kerime Nur Çakırçoban
Kontenjan: 30

Bilim insanları uzun zamandır üç boyutlu yazıcılar ile çeşitli ham maddeler kullanarak eşyalar üretiyorlar. Bu yazıcıların son zamanlarda yapay organ yapımında da kullanılabilecek olması gelecekte organ nakli bekleyen hastalar için umut vaat etmektedir. Atölyemizde ise beyin cerrahı Hasan Emre hocamız bizlere bu konu hakkında bilgi verecek ve kendi çalışmalarından bahsedecektir.

Card image cap
Kemİk İlİğİ Aspİrasyonu
Eğitmen: Dr. Öğretim Üyesi Can Özlü
Branş: Hematoloji
Atölye Sorumlusu: Fatma Özkuk
Kontenjan: 20

Kemik iliği aspirasyonu kan ve kemik iliği kanserleri de dâhil olmak üzere çoğu kan ve ilik hastalığının tanısını koymak ve takip etmek için kullanılan bir yöntem olup bu tip ağır hastalıklarda önem taşımaktadır. Atölyemizde Can Özlü hocamız bizlere kemik iliği aspirasyonunun içeriğinden uygulamalı olarak bahsedecektir.


Card image cap
Alçı-Atel Atölyesİ
Eğitmen: Doç. Dr. Turan Cihan Dülgeroğlu
Branş: Ortopedi ve Travmatoloji
Atölye Sorumlusu: Nisa Tığ
Kontenjan: 20

Atölyemizde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Turan Cihan Dülgeroğlu ile alçı-atel yapımı hakkında bilgiler edinip tecrübe kazanacağız.


Card image cap
GETAT Uygulamaları
Eğitmen : Doç. Dr. Aysun Özlü
Branş: Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Atölye Sorumlusu: Mert Yılmaz
Kontenjan: 30

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) farklı kültürlerin inanış ve teorilerine dayanarak fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, hastalıkları teşhis etme ve tedavi etme gibi sağlığın idamesi için kullanılan bilgi, beceri ve uygulamaların tamamıdır. Atölyemizde Aysun Özlü hocamız bizlere GETAT uygulamaları hakkında bilgilendirmede bulunacaktır.

Card image cap
Sütur Atma Atölyesİ
Eğitmen: Doç.Dr. Mehmet Fatih Ekici
Branş: Genel Cerrahi
Atölye Sorumlusu: Belgüzar Şimşek
Kontenjan: 30

Dikiş tutturmak: Giriştiği bir işte tüm zorluklara rağmen kalıcı bir başarı sağlamak (1). Bir tıp öğrencisinin bir türlü yapamadığı o şey (2). Atölyemiz, dikiş /sütur atma becerisini cerrahi ekipmanlar ile uygulamalı olarak Mehmet Fatih Ekici hocamız eşliğinde sizlere kazandıracaktır.


Card image cap
Temel Yaşam Destek Atölyesİ
Eğitmen : Dr. Öğr. Üyesi Ali Halıcı
Branş: Acil Tıp
Atölye Sorumlusu: Nisa Tığ
Kontenjan: 25

Hayat kurtarmak için hava yolunu açmak ve sonrasında kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de dokulara yeterli düzeyde kan gitmesini sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahalelere temel yaşam desteği denmektedir ve bu uygulamanın doğru bir şekilde yapılması pek çok insanın hayatının kurtarılmasını sağlamaktadır. Atölyemizde temel yaşam desteğini uygulamalı olarak tecrübe edebilmenizi sağlamayı amaçlamaktayız.

Card image cap
Entübasyon atölyesİ
Eğitmen : Dr. Öğr. Üyesi Emel Yıldız
Branş: Anestezi ve Reanimasyon
Atölye Sorumlusu: Kerime Nur Çakırçoban
Kontenjan: 15

Açıklama: Entübasyon işlemi, ileri yaşam desteği altında yapılmaktadır.Entübasyon, solunumun veya solunum yolunun güvenliğinin bozulması ya da bozulma riskinin oluşması durumunda hava yolunun korunması, devamlı havalandırma sağlanması, gerekirse ilaç verilmesi amacıyla, suni solunuma geçmek için laringoskopi veya özel aparatlar yardımıyla solunum yoluna (trakea) içine ağız ya da burun yoluyla özel bir tüp yerleştirilmesi işlemidir. Bu atölyemizde entübasyon hangi durumlarda uygulanır, aşamaları nelerdir bunu öğrenecek sonrasında maket üzerinde pratik yapılacaktır.



Card image cap
Nörolojİk muayene atölyesİ
Eğitmen: Dr. Öğr. Üyesi Merve Yatmazoğlu Çetin
Branş: Nöroloji
Atölye Sorumlusu: Nisa Tığ
Kontenjan: 20

Nörolojik muayene, tüm branşlarda, acilde ve serviste çok önemli yer tutmaktadır. Hastada kas gücü bakılmalı, duyu ve motor muayeneler yapılmalı,refleksler ölçülmeli ve konuşmaya bakılmalıdır. Bu atölyede nörolojik muayene basamakları, dikkat etmemiz gereken noktalar anlatılacak ve hasta canlandırma ile bir hastamızın üzerinde uygulanacaktır.


Card image cap
Perİton Dİyalİzİ Atölyesİ
Eğitmen: Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Tezcan
Branş: İç Hastalıkları
Atölye Sorumlusu: Emirhan Günek
Kontenjan: 20

Periton Diyalizi hastanın karın boşluğuna yerleştirilen özel bir tüp aracılığıyla yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu tüp sayesinde özel solüsyon karın boşluğuna verilir, bekletilir ve sonra temiz solüsyonla değiştirilir. Bu süreçte vücuttaki zararlı maddeler ve fazla sıvı solüsyona geçer. Bu işlem yer çekimi kullanılarak yapılır ve sürekli ayaktan periton diyalizi olarak adlandırılır. Bu atölyemizde maket üzerinden diyaliz işlemi gerçekleştirilecek, eğitmen hoca tarafından anlatılacak ve endikasyonları sayılacaktır.


VAKA ATÖLYELERİ

Vaka I-II
Dr. Öğr. Üyesi Aycan ACET 
Dahili Tıp Bilimleri, İç Hastalıkları Anabilim Dalı
 
Vaka III
Prof. Dr. Mehmet Ali ASTARCIOĞLU 
Dahili Tıp Bilimleri, Kardiyoloji Anabilim Dalı

Vaka IV
Prof. Dr. Öznur AK
Dahili Tıp Bilimleri, Enfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji 
 
Vaka V
Uzm. Dr. Mustafa KOÇAR
Cerrahi Tıp Bilimleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Perinatoloji Yan Dalı
 
Vaka atölyeleri, vaka sunumu ve Kahoot yarışmasını içeren interaktif oturumlar şeklinde gerçekleştirilecektir. Katılımcılar oturum salonunda gerçekleştirilecek 5 vaka atölyesine de katılım sağlayabilecektir.


Hakkımızda


Adres : Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi
Yerleşkesi tavşanlı Yolu 10. km Kütahya


E-Posta : tekbid@ksbu.edu.tr

Hızlı Erişim


Email

Instagram

Linkedin